10:17 / 02.02.2021.

Autor: Kod nas doma/HTV

Eurosong od doma

S obzirom na cjelokupnu situaciju, prošle godine je nastala posebna emisija na YouTubeu #EurosongOdDoma

S obzirom na cjelokupnu situaciju, prošle godine je nastala posebna emisija na YouTubeu #EurosongOdDoma

Foto: Kod nas doma / HRT

Vjerujemo da su većini Dora i Eurosong bili događaji koji su se uzbuđeno pratili svake godine. Tko može zaboraviti na razne hitove, počevši od "Don't ever cry" i "Marija Magdalena", pa sve do prošlogodišnje pobjedničke pjesme Damira Kedže "Divlji vjetre".

No, kako to izgleda danas u doba pandemije i hoćemo li uskoro čuti: “12 bodova dobiva Hrvatska“?

S obzirom na cjelokupnu situaciju, prošle godine je nastala posebna emisija na YouTubeu #EurosongOdDoma, kao reakcija na prvi ikada otkazani Eurosong u povijesti održavanja.

- Htjeli smo, u svibnju, kada se inače Eurosong održava – a prošle godine ga nažalost nije bilo, zapravo zadržati tu neku Eurovizijsku atmosferu, kaže Ivan Horvat, glavni urednik portala Eurosong.hr i dodaje:

- Zato smo pozvali izvođače koji su nekada predstavljali Hrvatsku na Eurosongu ili nastupali na Dori, da otpjevaju neke Eurovizijske pjesme koje su njima posebno drage. Tako je zapravo nastala ideja o emisiji 'Eurosong od doma'.

S obzirom da će se Dora 2021. uskoro održati, ovogodišnji sudionici pozvani su da obrade neke najveće hitove.

- Izvođači su odlično reagirali, jako im se svidjela ideja, i to im je super način da se zagriju pred sam nastup u Opatiji, priča Horvat i dodaje da su izvođači vrlo brzo snimili svoje nastupe od doma i obradili svaki između dvije do pet pjesama.

Pogledajte video:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!