11:16 / 24.02.2021.

Autor: Kod nas doma/HTV

Zdenka Kovačiček: Moja karijera zapravo je bila kaos

Zdenka Kovačiček

Zdenka Kovačiček

Foto: Kod nas doma / HRT

Mnogi ju zovu glazbenom divom – i to s razlogom. Zdenka Kovačiček na glazbenoj sceni već je više od šezdeset godina, a u svojoj dugačkoj karijeri imala je mnoštvo hitova od koji su mnogi postali klasici hrvatske glazbe.

Uvijek dosljedna sebi, Zdenka smatra da je njezina karijera zapravo bila kaos:

- To sam tek sad shvatila, to je moja konstatacija, priča kroz smijeh aludirajući na naziv novog albuma "Konstatacija jedne mačke".

Za sebe Zdenka kaže da je rokerica u duši:

- Ja sam živjela rock'n'roll, koji mi je dao slobodu da odaberem tekstove koji su tada bili sramotni, kazala je Zdenka u razgovoru za HTV-ovu emisiju "Kod nas doma".

Priznaje da joj nije sve uvijek išlo po planu, ali na kraju se isplatilo. Naime, provokativna pjesma "Frka" koju je napisala prije 40 godina, zahvaljujući obradi grupe Nipplepeople, ponovno je došla u fokus interesa – ovaj put bez cenzure. To je samo jedan od dokaza kako je Zdenka uvijek bila ispred svog vremena.

Provokativnih tekstova ima i na njezinom novom albumu, na kojem je surađivala s nekoliko glazbenih imena. Jedno od najzanimljivijih je Davor Gobac, s kojim je snimila duet "Jaka".

Zdenka kaže kako je ta suradnja bila prekrasna, usprkos njihovim različitim glazbenim stilovima:

- Odmah je pristao, nije bilo nikakvih problema, objašnjava i dodaje kako voli surađivati s drugima.

- Uvijek sam pristajala na suradnje, bile su mi potrebne kao podrška – valjda sam takav čovjek. Na kraju krajeva, karijeru sam i započela u duetu, kaže.

Kad se sve zbroji, Zdenka se zaista može pohvaliti bogatom karijerom – pjevala je državnicima, punila stadione, bila je i velika zvijezda u Rusiji. Sve to detaljno će opisati u svojoj autobiografiji.

- Moj život, moj posao, moj hobi, moje sve u životu bila je glazba, zaključuje Zdenka.

Pogledajte razgovor:


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!