15:25 / 25.05.2021.

Autor: Maroje Vučičević/Vijesti iz kulture/V.M./HRT

Posebno viđenje ženske ljepote

"Aktovi" Stanka Abadžića

"Aktovi" Stanka Abadžića

Foto: Stanko Abadžić / HRT

Aktovi našeg poznatog fotografa Stanka Abadžića uvijek plijene vrhunskom estetikom i ugođajem. Na izložbi u zagrebačkoj Laubi ponudio je još jedno posebno viđenje ženske ljepote i predstavio novu knjigu o fotografiji.

Igrom svjetla i sjene te poimanjem tijela kao umjetničkog medija, Stanko Abadžić uvijek iznova osnažuje ženski lik. Fotografije nose posebne priče, prepoznatljive su i dugo ih pamtimo. Starom majstoru radni je i umjetnički zanos i dalje na visini.


Naš majstor fotografije svojom je izložbom proveo ekipu Vijesti iz kulture:

Žena kao središnja tema njegovih radova, uhvaćena je fotoaparatom u situacijama koje kao da su iz nekog drugog prostora i vremena. Abadžić ne traži inspiraciju u profesionalnim modelima, već u običnoj, putenoj ženi.


Izložba "Aktovi" bit će otvorena do 31. svibnja a nova knjiga još je jedna prigoda da se fotografije izvan današnje računalne užurbanosti pogledaju u miru u nekoliko samo za njih izdvojenih trenutaka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!