18:31 / 02.02.2021.

Autor: Kod nas doma/HTV

Tajna dobre krafne

Tajna dobrih krafni

Tajna dobrih krafni

Foto: Kod nas doma / HRT

Gošća kulinarskog dijela emisije Kod nas doma Dragica Lukin, vrhunska i najnagrađivanija hrvatska slastičarka, odlučila je pripremiti kolače koji mnoge podsjete na djetinjstvo – krafne.

- Miris doma, miris svoje kuće, ja bih rekla, kaže Dragica.

Tradicija je da se krafne rade u veljači, a ova vrsna slastičarka podijelila je i crticu iz povijesti – krafna nam je ostala kao baština iz vremena Austro-Ugarske.

Iako je u Hrvatskoj krafna udomaćena, imamo mi i svoju verziju - istarske bucolaje koji se spravljaju od istog tijesta kao krafne, ali za razliku od njih peku se u pećnici.

Otkriva i tajnu dobre krafne – dosta ljubavi, a ostali sastojci su:

● brašno

● maslac ili ulje

● jaja

● limunova i narančina korica (nešpricana)

● vanilin šećer

● kvasac

Pogledajte video:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!