Gošća kulinarskog dijela emisije Kod nas doma Dragica Lukin, vrhunska i najnagrađivanija hrvatska slastičarka, odlučila je pripremiti kolače koji mnoge podsjete na djetinjstvo – krafne.
02.02.2021.
18:31
Autor: Kod nas doma/HTV
Gošća kulinarskog dijela emisije Kod nas doma Dragica Lukin, vrhunska i najnagrađivanija hrvatska slastičarka, odlučila je pripremiti kolače koji mnoge podsjete na djetinjstvo – krafne.
- Miris doma, miris svoje kuće, ja bih rekla, kaže Dragica.
Tradicija je da se krafne rade u veljači, a ova vrsna slastičarka podijelila je i crticu iz povijesti – krafna nam je ostala kao baština iz vremena Austro-Ugarske.
Iako je u Hrvatskoj krafna udomaćena, imamo mi i svoju verziju - istarske bucolaje koji se spravljaju od istog tijesta kao krafne, ali za razliku od njih peku se u pećnici.
Otkriva i tajnu dobre krafne – dosta ljubavi, a ostali sastojci su:
● brašno
● maslac ili ulje
● jaja
● limunova i narančina korica (nešpricana)
● vanilin šećer
● kvasac
Pogledajte video:
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora