Mile kao profesor: Dolazili su mi iz drugih razreda upozoriti da sam preglasan!

15.02.2021.

10:06

Autor: Kod nas doma/HTV

Mile Kekin

Mile Kekin

Foto: Kod nas doma / HRT

Možete li zamisliti Milu Kekina, glazbenika i frontmena benda Hladno pivo, kao profesora njemačkog i engleskog jezika? To je upravo ono čime se Mile bavi kada nije na sceni - i radi to jako dobro.

- Imao sam osjećaj, kada predajem, da sam pretih. No, toliko sam bio glasan da su dolazile učiteljice iz druge učionice i molile me da predajem tiše, smije se Mile koji je poznat po pjesmama žestokog zvuka.

I mlada glazbenica Mia Dimšić bavila se jezicima, i to kao prevoditeljica engleskog.

- Kroz faks mi se od svega najviše svidjelo književno prevođenje. Mislim da to nije čudno s obzirom na to da pišem pjesme. Privlači me prevođenje koje nije 'po špranci', pa mi se tako najviše svidjelo prevođenje poezije, kaže Mia.

A da nije glazbenica, Ivanka Mazurkijević bila bi profesorica češkog jezika, iako je, kaže, njezin češki već zahrđao. 

- Jako volim tu književnost i filmove, no ne mogu više ništa s tim jezikom nakon toliko godina – neupotrebljiv je moj češki, objašnjava i šali se: "No, ponosni sam profesor".

Osim prevoditelja, na sceni ima i nesuđenih pomoraca – upravo Ivankin partner i poznati glazbenik Damir Martinović Mrle završio je Pomorsku školu i godinu dana proveo na brodu.

- Bilo je jako lijepo ploviti po Mediteranu. Jedan dio radnog vremena radiš kao mornar na palubi da naučiš sve poslove koje moraš znati i za poslije, rekao je za HTV-ovu emisiju Kod nas doma.

A jedan bivši glazbenik mikrofon i pozornicu odavno je zamijenio sudnicom. Naime, zvijezda 80-ih Darko Domijan danas je ni manje ni više nego uspješan odvjetnik:

- Na sudu, nažalost, nije bilo prigode da se pjeva uživo, ali bilo je prijedloga sudaca da se na nekom domjenku nešto i zapjeva, kaže Darko s osmijehom.

I bivši reper Marko Lasić Nered svjetla pozornice zamijenio je drugim poslom, ali ne manje kreativnim - danas se kao vlasnik marketinške agencije bavi smišljanjem zanimljivih marketinških kampanja. “

- To što sam počeo kao reper samo mi je pomoglo, kaže Marko i dodaje: "Sve ono što sam kao klinac naučio o šoubiznisu, poslije sam primijenio u agenciji u radu s klijentima."

Neno Belan je, pak, kao student elektrotehnike zarađivao popravljajući televizore. A tajnu vezu s televizorima ima i Ivan Dečak – prije nego što je postao glazbena zvijezda, za život je zarađivao radeći noćne smjene u videoteci.

Svi su oni dokaz da je život nepredvidiv i da možemo biti gotov sve što zamislimo – uz mnogo volje i truda, i naravno, malo talenta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!