10:41 / 31.05.2021.

Autor: Maroje Vučičević/Vijesti iz kulture/V.M./HRT

Najbolji europski cirkuski umjetnici u Zagrebu

Cirkobalkana

Cirkobalkana

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Na spomen cirkusa pojavit će nam se mnoge konotacije, no Cirkobalkana, festival koji je 9. put u Zagrebu okupio ponajbolje inozemne umjetnike, samo potvrđuje da je riječ o vrhunskoj izvedbenoj umjetnosti. 

Publika se u to može uvjeriti do 6. lipnja, a neke od umjetnika koji su dosad nastupili predstavila je ekipa Vijesti iz kulture:

Pandemija, minimalna financijska potpora i globalna kriza u kulturnom sektoru ove je godine još više motivirala entuzijastičnu ekipu Cirkobalkane u namjeri da festival ostane živ i slavi cirkus u svim oblicima i formama. 


Rasprodana predstava "Tutti Frutti" francuskog četvorca Los Putas Makinas Company ponudila je snažne dramske trenutke i oslobađajući humor, ali i natjerala na razmišljanje.


- Riječ je o salati s više zanimljivih sastojaka. Nekad više sliči crtiću, a nekad je surovo realna. Četvorica vrhunskih umjetnika balansiraju između tih različitih svjetova, kaže Marie-Céline Baubagna, umjetnička savjetnica kompanije LPM.

Marie-Céline Baubagna

Marie-Céline Baubagna

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Festival organiziraju Cirkorama iz Zagreba i Cirkusfera iz Beograda. Cilj je rame uz rame staviti one afirmirane s onima koji tek grade svoj izraz. Svima je zajednička ljubav prema cirkusu i želja da se on svakim danom sve više razvija i prelazi uobičajene okvire.

Nikola Mijatović, Cirkorama

Nikola Mijatović, Cirkorama

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!