"Obožavam dating aplikacije, Tinder profil napravila sam s 18 godina"

14.02.2021.

10:04

Autor: Kod nas doma/HTV

Paula Brečak, mlada sociologinja, i sama koristi aplikacije za upoznavanje

Paula Brečak, mlada sociologinja, i sama koristi aplikacije za upoznavanje

Foto: Kod nas doma / HRT

Mlada sociologinja Paula Brečak koristi aplikacije za upoznavanje i smatra da su, za ljude koji ne vole izlaziti i na taj način tražiti partnera, dating aplikacije odlična stvar.

- Obožavam dating aplikacije, Tinder profil sam napravila s 18 godina i tako upoznala hrpu genijalnih ljudi. Neki su postali prijatelji, s nekima sam imala vezu, a bilo je i nekih glupih iskustava, kaže Paula.

Do unazad par godina, online dating smatrao se alatom za upoznavanje koje su uglavnom koristili "društveno neprihvaćeni" ili "fizički neprivlačni" ljudi, i često je na to gledano s podsmijehom. No danas je to najnormalnija stvar:

- Ljudima je to sve više normalno i nema komentara da si luzer pa ne možeš naći curu. Više to uopće nije neka usporedba koja se provodi, dodaje Paula.

Dodatan utjecaj imala je i pandemija, tijekom koje su kafiće i klubove zamijenili online spojevi.

Ovakav način upoznavanja putem interneta najviše je utjecao na mlade, kaže socijalna psihologinja Ivona Eterović iz Mreže mladih.

- Romantični odnosi su, kao i svi odnosi, mjesto gdje mladi uče o sebi i o svom identitetu, o tome kako komunicirati s drugima, a tako dobivaju i emocionalnu podršku, kaže.

Ivona dodaje da upravo zbog današnje situacije, gdje su svi manje u direktnom kontaktu s drugima i češće ih upoznaju preko aplikacija i poruka, ljudi odvajaju više vremena za bolje upoznavanje druge osobe.

Kao i u stvarnom, i u online svijetu upoznavanja ima i lijepih i manje lijepih iskustava. No sigurno je zanimljiv i koristan način za upoznati različite ljude i proširiti krug prijatelja – pogotovo danas kada, uz pandemiju i ubrzan način život, previše izbora baš i nemamo.

Pogledajte video:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!