Goran Bogdan i Miki Manojlović snimaju u Zagrebu

26.05.2021.

12:30

Autor: Maroje Vučičević/Vijesti iz kulture/V.M./HRT

Iza kulisa filma "Stric"

Iza kulisa filma "Stric"

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Legendarni glumac Predrag Miki Manojlović i naš glumac svjetskog glasa Goran Bogdan predvode sjajnu glumačku ekipu filma "Stric" koji se ovih dana snima u Zagrebu. 

Scenarij i režiju zajednički potpisuju mladi debitanti Andrija Mardešić i David Kapac, a filmski set na kojem rade posjetila je ekipa Vijesti iz kulture:

Radnja filma događa se u vrijeme Božića u Jugoslaviji, potkraj 1980-ih. Majka, otac i sin dočekuju svoga voljenog strica koji se vraća kući za blagdane iz Njemačke. Obiteljsku idilu prekida iznenadna zvonjava najnovijeg pametnog telefona i iznenađenja počinju.


- To je jedan zbilja poseban, neobičan i odličan scenarij, izazovan je, kaže Predrag Miki Manojlović.


Goran Bogdan smatra da je na pomolu jedan drukčiji filmski doživljaj.


- Iznenađenje je veliko, tako da neću ništa reći o radnji, samo ću reći da snimanje jako dobro ide, svi jako vjerujemo u scenarij, ja dugo nisam nešto slično pročitao, ističe Bogdan.

Ovo je dragocjeno filmsko iskustvo i za glumce Ivanu Roščić i Roka Sikavicu.


- Zapravo je nemoguće smjestiti ovaj film u žanr, ima mnogo podžanrova i imamo mnogo materijala koji trebamo napraviti i odigrati, i imamo sjajno napisane uloge, ocjenjuje Ivana Roščić.


Roko Sikavica napominje da se radi o klasičnoj obiteljskoj situaciji dočekivanja Božića.


- A situacija je zapravo sve samo ne klasična. Mnoge stvari pođu po zlu, otkriva Sikavica.

Film u produkciji kuće Eclectica vješto manevrira između groteske, terora i crnog humora. Vidljiv je autorski rukopis koji je duo Mardešić-Kapac izgradio u nagrađivanim kratkim filmovima "Nas Dva" i "Zagorski specijalitet".


 Film će se snimati do sredine lipnja u Zagrebu i Zagorju. Snima ga višestruko nagrađivani srpski direktor fotografije s njujorškom adresom Miloš Jaćimović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!