"Željo moja" u izvedbi Albine i Doris Dragović

17.02.2021.

11:46

Autor: Kod nas doma/HTV

Albina i Doris Dragović

Albina i Doris Dragović

Foto: Kod nas doma / HTV

Albina Grčić, pobjednica Dore koja će nas ove godine sa svojom pjesmom "Tick Tock" predstavljati na Eurosongu u Rotterdamu, učila je od najbolje - Doris Dragović. Doris je Albinu pratila još za vrijeme The Voicea, u kojem je Albina dogurala do finala.

Doris je Albinine nastupe u showu vjerno pratila i bodrila iz subote u subotu.

- Svaki je nastup komentirala, otkrila je Albina gostujući u jednoj od HTV-ovih emisija "Kod nas doma".

- Tko je smio od njenog oca ne gledati, i da nisam htjela!, našalila se na to Doris koja Albininog oca poznaje od davnih dana.

Osim prijateljstva i mentorstva, ono što također povezuje ove dvije pjevačice je i Eurosong. Naime, Doris je već imala priliku predstavljati Hrvatsku dva puta – prvi put s pjesmom "Željo moja" u Norveškoj, 1986. godine, a zatim u Izraelu 1999. godine s pjesmom "Marija Magdalena".

- Nisam morala puno vremena provesti s njom, da bih nešto naučila od nje. Mislim da sam dovoljno rekla, sa zadovoljstvom je tada pričala Albina o Dorisinom mentorstvu i uspješnom početku svoje glazbene karijere.

Zadnjih godina dok je izbivala sa scene, Doris se posvetila upravo mentorstvu.

- Volim mladost, obožavam sve što rade, imaju veliku budućnost pred sobom. Imam poriv da mladom talentiranom čovjeku prenesem sve što imam i znam, i da se koristi time kao alatom za izražavanje na način na koji želi. Trudim se da ja tu budem zanat i da mu dam male tajne koje je meni netko drugi dao, a opet da mu dopustim da razvije sebe, kazala je Doris u jednoj od prijašnjih emisija Kod nas doma.

Iako ne voli da ju nazivaju divom i kaže da joj za "sriću malo triba", Doris Dragović doista je jedna od glazbenih legendi i jedna od najuspješnijih hrvatskih pjevačica – ne trebaju joj medijska pojavljivanja, a čak i s jednom novom pjesmom svakih pet godina, Doris Arenu rasproda u trenu.

Kad odluči otpjevati novu pjesmu, uvijek ju bira i traži po sebi i svojoj emotivnosti. Ključ je, kaže, vjerovati u ono što donosiš.

Pogledajte zajedničku izvedbu Doris i Albine u emisiji Kod nas doma:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!