Bezvremenski Moliere studenata Kreše Dolenčića

29.04.2021.

14:04

Autor: Vijesti iz kulture/M.V./V.M./HRT

Studentski "Tartuffe"

Studentski "Tartuffe"

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

U ovim pandemijskim vremenima svaka se prilika za kazališnu predstavu željno iščekuje. Još je više posebna atmosfera među studentima Akademije dramske umjetnosti koji su pred publikom izveli bezvremenskog "Tartuffea". 

Krešimir Dolenčić oduševljeno je još jednom sa svojim studentima pripremio tu klasičnu Moliereovu komediju koju je pogledala i ekipa Vijesti iz kulture:

Tartuffe - neželjeni gost, pokvarenjak, parazit, licemjer, strogi pobožnjak i još štošta drugo... Predstava koja od glumaca uvijek traži savršen balans između komedije i drame privlači i ovaj naraštaj.


Krešimir Dolenčić i Dado Ćosić oblikovali su Tartuffea današnjice, koji se zbog trenutačnih okolnosti pokazao izvrsnim za komunikaciju s mladim glumcima, ali i s publikom.


Nadajmo se da će se s vremenom predstava moći odigrati dovoljno puta pred punim gledalištem. To će pokazati može li Dolenčić nadmašiti samoga sebe i studente od prije 7 godina kada je ta predstava ovjenčana mnogobrojnim nagradama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!