Rescue dance, ples s rekvizitima kao izvrsna rekreacija

19.01.2022.

10:17

Autor: Vesna Mimica/Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Sandra Krznarić

Sandra Krznarić

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Rasplesana Sandra Krznarić bavila se skijaškim trčanjem. No u srednjoj školi je otkrila ples i shvatila da se sport i ples mogu povezati u kategoriji sportskog plesa. Bilo je tako sasvim jasno, kaže nasmijana Sandra, da će Kineziološki fakultet biti njezin izbor.

Shvaćajući da postoji velik broj vrsta rekreacije, a i plesnih škola Sandra Krznarić se odlučuje poduzeti nešto drugačije - plesni koraci s rekvizitima. I tako nastaje originalni trening duhovita naslova Sandra rescue dance trening ili, grubo prevedeno, plesna prva pomoć!

Magistra farmacije Daria Šurić rado se uključila u trening. Vježba od osnovne škole i smijući se priča nam kako su je roditelji uvijek podržavali u njezinim sportskim izborima, a oni su se mijenjali često. Počelo je gimnastikom pa nastavilo tenisom. Onda je došao aerobik pa step aerobik. Uz to je skijala, a onda se zaljubila u zumbu. Sada joj se Sandrin trening najviše sviđa.

Taj spoj plesa i vježbanja, motivirajuća glazba je ono što je privlači ovom načinu rekreacije. Katkada je teško, smije se Daria, ali kao prava Splićanka dodaje da je to veliki gušt. Sjedeći položaj na poslu, tisuće podataka i procesa lakši su kada znaš da ćeš na ples, kaže Daria. Tu su i šetnje s psom i vikendi u prirodi i to ovu magistru farmacije održava u dobroj fizičkoj i psihičkoj formi.

Sandra i dalje aktivno trenira s partnerom s kojim se i natjecala iako sada zbog mnogih obveza nešto rjeđe. Ima dvoje djece i supruga koji je podržavaju u radu. Kći Ruža učenica je Škole suvremenog plesa Ane Maletić u Zagrebu pa vjerujemo da će plesati barem kao mama, dok je Ignac zaljubljen u skijanje, opet kao mama, koja je naravno, učiteljica skijanja. Suprug je ekonomist, ali, smije se Sandra, voli plesati i, dodaje, kad mora.

Sandrina želja je da ljudi prepoznaju ples kao izvrsnu rekreaciju. Kada budete tražili podatke o njoj, vidjet ćete da se tu ubrajaju folklor, suvremeni ples, standardni latinoamerički plesovi, ali i još mnoge druge aktivnosti. Ples nema fizičkih ni dobnih ograničenja, nije važno plešete li sami, u paru ili grupi, on je jednostavno radost.

Sandrine vježbe možete vidjeti već drugi tjedan u rubrici „Minuta za vas" koja se emitira svako jutro u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

Više pogledajte u videoprilogu!


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!