Zabavno i naporno - trening sa senzorima

01.10.2021.

16:49

Autor: Vesna Mimica/Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Trening sa senzorima

Trening sa senzorima

Foto: HRT / HTV

Upoznajte nove rekvizite za treniranje - senzore. Vježbe sa senzorima su zabavne, ali i zahtjevne.

Senzori funkcioniraju putem aplikacije i povezuju se s mobilnim uređajem, iPadom ili bilo kojim drugim uređajem bluetoothom što nam nudi širok spektar vježbi. Djeca su oduševljena novim načinom vježbanja, a, sudeći prema reakcijama, i odrasli.

- Kada se kreće u trenažni proces, uvijek se na početku odrede ciljevi. Dobro postavljen trening, naglašava kineziologinja Tea Mišković - pola je uspjeha i ne mora nužno sadržavati sve nove i drukčije metode, pa tako ni ovu.

Raznolikost vježbi, treninzi osmišljeni kako bi pobudili zanimanje rekreativaca da se upuste u zahtjevnije načine vježbanja, i dalje je formula uspjeha voditeljice programa kineziologinje Lejle Dizdarević. Danas, objašnjava nam, mnogi treneri forsiraju tri osnovne vježbe - čučanj, bench i mrtvo dizanje, no ona i mnogi njezini kolege s time se ne slažu.

A što ako nemate te senzore? Onda se sjetite djetinjstva. Tada smo stavljali kapice različitih boja na široku ravnu plohu dvorišta ili dnevne sobe i to su bile naše postaje sa zadaćama. To možete i danas, uz malu pomoć ukućana ili prijatelja, i uz njihove komade izgraditi svoj svijet senzora i zadaća.

Prije kraja treninga valja se istegnuti, opustiti mišiće, izvesti nekoliko laganih vježbi. Primjere vježbi sa senzorima možete idući tjedan gledati u rubrici emisije Dobro jutro, Hrvatska 'Minuta za vas'.

Više pogledajte u videoprilogu!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!