Dijana Vidušin: Roditeljstvo je jedan izazovan moment u svačijem životu

15.01.2023.

13:46

Autor: Iva Hren/Matko M. Švarc

Dijana Vidušin

Dijana Vidušin

Foto: Matko M. Švarc / Odjel web i multimedija

Dijana Vidušin tumači glavnu žensku ulogu u novoj HRT-ovoj humorističnoj seriji "Oblak u službi zakona" - glumi Jagodu Oblak, suprugu policijskog narednika Nikole Oblaka. Razgovarali smo s njom o majčinstvu, prijateljstvu s Ozrenom Grabarićem, HRT-ovoj emisiji Juhuhu 

Dijana je majka blizanki, kaže da je majčinstvo jedan izazovan moment u svačijem životu.

- Kažu "mala djeca - mali problem, velika djeca - veliki problem", zapravo, svako razdoblje ima neki svoj izazov. One su sada 2. razred osnovne škole i sada je izazov učenje, sadržaj, što im pružiti, na koji način ih suočiti sa stvarima koje ih čekaju. Školovanje je jedna stvar, sada su neke druge stvari, poput prijateljstva u školi, raznorazni sukobi, doživljaji sebe. To su neke stvari koje su sada aktualne, rekla je.

Kaže da joj je drago što sada mogu gledati njezine predstave.

Gledale su me nedavno u jednoj predstavi. Do sada nisu jer, jednostavno predstave nisu bile prilagođene njihovoj dobi, tako da me veseli sada to jedno razdoblje gdje će me moći gledati, da čujem što one misle, kako one to vide, rekla je. 

Na snimanja s njom nisu išla, ali su odigrale jednu scenu u filmu "Tragovi" Dubravke Turić.

- Zapravo su igrale jednu djevojčicu, što je bilo zgodno jer su one blizankinje i onda je 6 sati igrala jedna, a 6 sati druga. To im je bilo prvo iskustvo na filmu. Što će biti, to ne znam. Ako krenu tim stopama, ja im, naravno, neću braniti. Imaju interes, zanima ih to. Mislim da je to jako lijepo zanimanje i apsolutno sam za, ako se odluče, rekla je.

Dijana i Ozren pokušali su se baviti triatlonom.

- To je bio umišljaj triatlona. To je bilo kada smo Ozren i ja odlučili da se moramo baviti nečime, da nešto moramo trenirati, moramo, kao glumci, biti u kondiciji, a to uključuje i neki trening. Kada samo se Ozren i ja odlučili da idemo trenirati, baš taj dan je bilo led ledeni, znači, sve je bilo zaleđeno, magla, snijeg, a mi nemamo opremu. Obukli smo valjda sve što smo imali u ormaru, sve moguće dugih rukava i tako smo došli, zamaskirani na nasip. Nitko nas, naravno, nije prepoznao. Bila je magla i nismo vidjeli jedan drugoga. Uglavnom, to je bio naš prvi trening. Nakon toga je prošlo par godina do sljedećeg treninga, no onda smo se ipak odlučili za teretanu i za uvjete zatvorenog tipa, tako da smo. Što se tiče triatlona, znam sve pojedinačno, ali nisam to objedinila, govori.

Dijana vodi HRT-ovu emisiju za djecu Juhuhu, za koju kaže da je jedan super projekt.

- Juhuhu je odličan, sviđa mi se to što jako raste. Veseli me što veselimo tu djecu koja rastu, a i roditelje, mislim da smo i roditeljima neka podrška ujutro dok se spremaju za posao, svatko negdje, onda se uključi ta program i mislim da imaju povjerenja u nas da ćemo im pružiti nešto kvalitetno. Meni je jako lijepo doći na snimanje, čak i ako sam lošije volje ili umorna, nakon toga imam više pozitivne energije jer me nekako digne. Iako zna biti smiješno kada pričaš s plišancima, a ne odgovaraju ti. Znači, nemaš partnera s kojim imaš dijalog, nego vodiš nekakve zamišljene razgovore. Tako da sam pričala sa semaforima, tigrovima, mačkama, psima, rekla je.

Seriju "Oblak u službi zakona" možete pratiti ponedjeljkom i utorkom na HRT1 u 21.15, a propuštene epizode možete gledati na platformi HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!