Kako izgleda kada najbolji prijatelji zajedno glume?

11.01.2023.

16:16

Autor: Iva Hren/Matko M. Švarc/Odjel web i multimedija/HRT

Ozren Grabarić i Dijana Vidušin

Ozren Grabarić i Dijana Vidušin

Foto: Matko M. Švarc / Odjel web i multimedija

"Oblak u službi zakona" je nova HRT-ova humoristična serija autora Snježane i Gorana Tribusona. Razgovarali smo s Ozrenom Grabarićem i Dijanom Vidušin, koji u seriji glume bračni par Nikolu i Jagodu Oblak.

Ozren i Dijana često glume zajedno, a prijatelji su dugi niz godina. Imaju povjerenja jedno u drugoga i nema straha da će napraviti nešto glupo ili da će loše odglumiti.

- Čudno je biti u projektu bez Ozrena, nekako, dosta smo odnosa razradili u raznim relacijama smo bili, rekla je Dijana.

- Toliko smo zapravo stvari prošli i privatno, a i profesionalno i na sceni i van scene, da nam je na neki način postalo, ne znam imam li partnera, partnericu s kojom mi je tako lako raditi, rekao je Ozren.

- To je baš partnerski odnos na sceni i u životu, tako da sam sretna što imamo jedan drugoga, jer to je rijetkost, dodala je Dijana.

Serija je spoj obiteljske serije s laganim krimi zapletom, jer Nikola (Ozren Grabarić), glava obitelji Oblak, policijski je narednik.

Idealist je i poštenjačina koji vjeruje u neke ljudske vrijednosti te ih nerijetko prepoznaje i tamo gdje ih nema.

Za razliku od Nikole, drugi članovi obitelji Oblak daleko su realističniji i skloniji postupcima koji su, iako benigni, na rubu zakonitosti. Nikolina žena Jagoda (Dijana Vidušin) ne može naći posao, a kako bi pridonijela ionako malom kućnom budžetu, često pribjegava radu na crno.

Galerija
Dijana Vidušin, Foto: Matko M. Švarc/Odjel web i multimedija
Ozren Grabarić, Foto: Matko M. Švarc/Odjel web i multimedija

Seriju "Oblak u službi zakona" možete pratiti ponedjeljkom i utorkom na HRT1 u 21.15, a propuštene epizode možete gledati na HRTi platformi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!