19:17 / 24.02.2021.

Autor: Kod nas doma/HTV/HRT

Premijera spota za pjesmu "Tick-tock" u subotu u Dnevniku HTV-a

Albina Grčić

Albina Grčić

Foto: Kod nas doma / HRT

U subotu će u središnjem Dnevniku premijerno biti emitiran spot za pjesmu "Tick-Tock" s kojom će nas mlada Splićanka Albina Grčić predstavljati na Izboru za pjesmu Eurovizije u svibnju u Rotterdamu. Spot je sniman na više lokacija, među kojima je i dvorac Trakošćan, a režirala ga je Sandra Mihaljević.

Mlada i talentirana Albina Grčić podijelila je nedavno svoje dojmove i planove oko nastupa na ovogodišnjem Eurosongu za emisiju HTV-a Kod nas doma.

- Stvarno sam presretna i zahvalna publici što su prepoznali pjesmu, trud, cijelu priču i tim – bez riječi sam, kaže Albina uzbuđeno.

Ovu 22-godišnjakinju šira publika upoznala je kroz glazbeni show The Voice, koji je bio velika i važna karika u pobjedi na Dori.

- Od početka sam bila veliki fan tog showa i produkcije, htjela sam u njemu sudjelovati i proći cijelo to iskustvo, kaže Albina koja nije očekivala toliki uspjeh u showu i dodaje:

- Na kraju je to otišlo puno dalje, i evo me sad, predstavljam Hrvatsku na Eurosongu!

Glazbom se bavi od malena i napokon je dočekala svojih pet minuta slave.

- U tome sam cijeli život, glazba je dio mene; drago mi je da je to sve sad jedna zaokružena cjelina – trud, ambicija, želja, volja, snovi, podrška i pozitiva, kaže Albina.

Iza njenog uspjeha stoji mnogo više nego što djeluje na prvi pogled – velika predanost njezinog tima i mjeseci rada zaslužni su za odlične rezultate.

- Mislim da je ključna stvar kod našeg nastupa, i ono što je možda najviše šarmiralo ljude, to što smo zajedno 'disali' dok smo to radili, priča Albina i kaže kako je sretna što iza nje stoji tim dobrih ljudi, koji ju štite kao osobu, ali i "grade kao performera". Otkrila je kako je na dan nastupa na Dori oko nje bilo puno simboličnih znakova, koji su na nju djelovali smirujuće i pomogli joj izboriti se s tremom.

Postoji nekoliko verzija njezinog pobjedničkog hita, a natuknula je koju od njih će pjevati u Rotterdamu:

- Mislim da bi bilo najpravednije da se predstavimo s onim zbog čega su nas i odabrali. Još detalja ćemo otkrivati kako vrijeme bude išlo i kako ćemo raditi na cijelom nastupu, tajnovita je Albina i dodaje da zajedno sa svojim timom već radi na novim idejama za nastup.

Kaže kako cijelom njezinom timu podrška publike daje veliki vjetar u leđa, te se nada da će opravdati očekivanja i napokon dovesti Eurosong u Hrvatsku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!