Danijelin pilates oplemenjen prirodom

24.11.2021.

11:41

Autor: Vesna Mimica/Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Danijelin pilates oplemenjen prirodom

Danijelin pilates oplemenjen prirodom

Foto: HRT / HTV

Upoznajte Danijelu Šeparović, kineziologinju, Korčulanku iz Blata koja je ljepote rodnog kraja zamijenila Zagrebom i postala jedna od najboljih u svojem zanimanju. Zbog ozljede i boli u leđima, danas sve više trenira pilates, a oplemenjivanjem tog treninga raznim srodnim vježbama, nastao je zanimljiv program prilagođen svim uzrastima.

Kao trenerica Danijela cijeni sve treninge i sve vrste vježbanja, od šetnje prirodom do zahtjevnog crossfita. Njezin je trening usmjeren na svakodnevne kretnje. One koje s vremenom i neaktivnošću postanu slabije i bolnije. Fleksibilnost i zdravlje danas su imperativ. Rekviziti u tome pomažu, no nekim vježbačima nisu baš omiljeni.

Kada biraju trening ljudi traže onaj na kojem će se osjećati dobro i koji će im olakšati svakodnevne aktivnosti. Danas ih ima mnogo, izbor je velik pa to katkada zbunjuje. Kako onda znamo koji je trening dobar i baš za nas? Jednostavno je, odgovara Danijela, to je onaj na kojem se osjećate ugodno dok vježbate.

Danijela voli sve aktivnosti u prirodi, vrijeme voli provesti s obitelji i prijateljima, u šetnji šumom, a voli i planinarenje. Trči i sudjelovala je na mnogim utrkama. Najdraža "tough mudder" gdje prelazite razne prepreke poput blata, hladne vode i to trčeći 21 kilometar uspješno je svladana. No ona najdraža ipak joj nedostaje - šetnja uz more.

Danijeline vježbe možete pogledati već idući tjedan na početku emisije Dobro jutro, Hrvatska, u rubrici Minuta za vas.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!