Kineziologija i ples su dobar spoj

28.07.2021.

13:28

Autor: Vesna Mimica/Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Mikela Žabek

Mikela Žabek

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Mikela Žabek, studentica je kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Zaljubljenica u sport i ples svoje je glazbeno obrazovanje stekla u školi Blagoje Bersa, predmet klavir koji i danas svira u slobodno vrijeme.

Trenirala je ritmičku gimnastiku, za koju kaže da je proširila njezin tehničko plesni vokabular, a kineziologija i ples dobar su spoj kaže nam ova marljiva studentica.


Što nam je još otkrila i pokazala Mikela pogledajte u reportaži iz emisije Dobro jutro, Hrvatska:


Upis na fakultet nije bio lagan i mnogo se traži od budućih magistra kineziologije, no ovako aktivnu i nasmijanu teško da bi bilo ičega što ju je moglo spriječiti da ostvari svoju želju. Mnogo je teških predmeta, kaže nam Mikela ali ona uživa studirajući i stječući nova znanja. Najdraži joj je predmet kineziterapija.


Tijekom studiranja potvrdila je ono što je oduvijek znala. Tjelovježba je dobra i poželjna ne samo za fizičko već i za psihičko stanje. Ljudi su jednostavno veseliji kad vježbaju objašnjava Mikela. I zato kada diplomira želi pomoći rekreativcima da shvate sve dobrobiti vježbanja.

Mikela Žabek

Mikela Žabek

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Plesom će se naravno i dalje baviti, no kineziterapija je posebno privlači i vjeruje da će baš to biti ono čime će se baviti u budućnosti. Njezina obitelj i plesna zajednica svesrdno je podržavaju u tome.


- Pandemija je zatvorila dvorane ali otvorila nam je prekrasne vanjske prostore na koje smo zaboravili, kaže Mikela. 


Zagreb ima divne parkove i jezera, Sljeme, a Mikela koja voli vježbe u prirodi, uvjerena je da mnogi gradovi imaju sjajne prostore za vanjsko vježbanje - i zato nema isprike za neaktivnost.


Mikela aktivno pleše. Ova mala balerina postala je ozbiljna plesačica koja niže uspjehe u televizijskim nastupima uz poznate pjevače.Ali osim što pleše, svira i studira, Mikela slika. To ju, kaže, opušta u zgusnutom i zahtjevnom programu.

Mikela Žabek

Mikela Žabek

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Svoje treninge je nadopunila onima za snagu i smatra da je to jedan od najvažnijih tipova treninga.


Mikelin primjer poslužit će, nadamo se, mnogim mladim ljudima da vide kako studiranje jednog od težih fakulteta može postati i jest izvor velikog zadovoljstva, stjecanja znanja i otvaranja mnogih mogućnosti u budućem poslu. Mikela je zadovoljna dosadašnjim tijekom studiranja i planovima.


Mikeline vježbe gledat ćete u rubrici Minuta za vas koja se emitira svako jutro u emisiji Dobro jutro, Hrvatska, a kako bi se jedna plesačica pozdravila s gledateljima nego plesno. Mahnimo i mi Mikeli sa željom da joj se ostvare svi snovi...


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!