'Pospremi glavu' - kako najneurednije mjesto u tijelu dovesti u ravnotežu?

15.02.2023.

10:15

Autor: Vesna Mimica/Dobro jutro, Hrvatska/HRT

 Petra Heisinger

Petra Heisinger

Foto: HTV / HRT

Ja sam Petra, nećete me slomiti, kaže Petra Heisinger, flautistica, politologinja, trenerica fitnesa. Predstavljajući nedavno u Zagrebu svoju knjigu „Ja sam Petra“, ova svestrana i vrijedna žena promovira svoja životna stajališta za koja misli da mogu pomoći drugima, istodobno formirajući program „Pospremi glavu“ koji će nam doista pomoći da najneurednije mjesto u našem tijelu dovedemo u ravnotežu.

Petra je svoje misli počela upisivati davno, a dnevnici i zapisi ubrzo dobivaju obrise knjige.

- U biti sam imala 16 tisuća stranica koje sam sažela u 150 stranica što je bilo veliki posao i izazov želeći svakom rečenicom dati koncentrat onima koji žele raditi na sebi, a nađu se u naizgled bezizlaznim životnim situacijama, da ih povučem i ohrabrim, zagrlim i osnažim i pokažem put kako postoji rješenje, put koji vodi van iz bilo kakvog mraka, da shvate da je to tunel, a ne jama bez dna, rekla je Petra Heisinger, glazbenica, politologinja, spisateljica i trenerica fitnesa.


Sad kad ste upoznali Petru, više je nećemo tako opširno potpisivati, i za nas i za vas ona će biti samo Petra.

Knjiga je autobiografska, može biti i filozofska, smije se Petra, ali ona govori o tome kako živjeti, kako održati ženu u sebi i biti u stabilnoj i kvalitetnoj vezi, ostati suvremena, ali s najboljim konzervativnim vrijednostima, kako naći ravnotežu i zadržati sve slobode liberalnog načina razmišljanja.

- Idi hrabro i ne zaustavljaj se jer, kako ja volim reći, nebo bijele tragove pretvori u biserje, rekla je Petra Heisinger.

Program „Pospremi glavu“ koji Petra promovira rezultat je njezina života i kvalifikacija, svih putova i zagrljaja, sretnih i tužnih stanja.

Upoznali smo je putem programa „Con moto“ koji se koristi klasičnom glazbom za trening. A klasična glazba imala je ključnu ulogu u njezinu životu.

- Osim što je ugođena na 432 Herza koji rezoniraju zdravo s planetom, dakle direktno utječe na psihu svake osobe koja ju konzumira i prakticira u životu. Ona pomaže u zdravoj izgradnji osobe, rekla je Petra Heisinger.

Razgovor o glazbi uvijek ozari Petrino lice. Sva muziciranja s kolegama, usmjeravanje djece prema finom i strpljivom učenju, a ne, danas popularnim brzim rješenjima, otvaranje glazbene škole… sva ta iskustva Petra primjenjuje na sebi.

Iako vam se čini da politologija nema mnogo veze s onim što radi, Petra će vam objasniti da je to samo vanjski pogled, a ne stvarna istina. Sve ste to vi, kaže, i svako znanje daje vam novu kvalitetu. Treba živjeti i srcem, savjetuje.

- Pomogla su mi sva uspinjanja, sva učenja za ispite, sve borbe s obrazovnim sustavom koji je prežedan promjene. Pomoglo mi je snalaženje u krutom sustavu u kojem moraš opstati, u tom smislu mi je pomoglo studiranje - što i jest njegov smisao. Tek nakon diplomiranja u biti kreneš u izgradnju, ali ako si pametan koristiš svaki problem, nevolju, ispit kao križaljku koja te kali dok rješavajući je postaješ čovjek na višoj razini, rekla je Petra Heisinger.

A 2020. dva su se srca srela u Rijeci. Profesionalno i privatno Dalibor Petrinić i Petra Heisinger postaju dva bića jedne duše pa Petra kaže da je dvostruko profitirala.

- Imam ono najbolje od Rijeke, to srce ne da me odvelo u Rijeku, nego me odvelo u raj, u odnos kakav želim svakome i kakav zaslužuje svatko tko radi na svakom nivou svoje osobe nezaustavljivo i nepokolebljivo, rekla je Petra Heisinger.

Petrina obitelj sada je i Daliborova. Njezina kći Brigita urednica je knjige, sin Edi dijeli trenersku sudbinu s Petrom i Daliborom.
Prsten od maslinova drva jasno pokazuje što Petra i Dalibor namjeravaju, njihovi osmjesi i osmjesi obitelji sve govore.

Petra nema mnogo želja. Sve imam, kaže, voljela bih da se svi osjećaju kao ja i to sada činim ovom knjigom i programom „Pospremi glavu“.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!