VIDEO: Trening za unutarnju ravnotežu

13.10.2021.

14:43

Autor: Vesna Mimica/Dobro jutro, Hrvatska/HRT/D.D.

"Milimetar pomaka dovoljan da mišić ode van balansa"

"Milimetar pomaka dovoljan da mišić ode van balansa"

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

"Već je dovoljan milimetar pomaka glave naprijed da nam se određeni mišići pomaknu iz svojega balansa, da ne mogu više obavljati svoju primarnu funkciju," upozorava kineziologinja dr. sci. Martina Mavrin Jeličić.

Trening za unutarnju ravnotežu zbog neergonomskog položaja tijela samo je dugi naziv izvrsnog treninga kineziologinje Martine Mavrin Jeličić kojim ćemo ispraviti držanje tijela i smanjiti moguće jače ozljede nastale kao posljedica nepravilnog držanja.

Ergonomski je položaj pravilan položaj tijela i ako bilo koji njegov dio izađe iz tog pravilnog okvira on postaje neergonomski, bilo da je riječ o području glave, ramena, vrata, trupa ili kukova.

- Već je dovoljan milimetar pomaka glave naprijed da nam se određeni mišići pomaknu iz svojega balansa, da ne mogu više obavljati svoju primarnu funkciju. Ili odu u neku inhibiciju ili facilitaciju, znači mišić više nije u onom obliku da radi što mu je uloga, objasnila je dr. sc. Martina Mavrin Jeličić za emisiju "Dobro jutro, Hrvatska".

Pogledajte video:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!