Ivanini intuitivni tretmani tijela i ciljane vježbe

19.04.2023.

12:36

Autor: Vesna Mimica/ Dobro jutro, Hrvatska/HRT

 Ivana Kolić Jović

Ivana Kolić Jović

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Kada otvoriš svoj centar samo pet mjeseci prije pandemije i unatoč tomu uspiješ, znaš da si na pravom putu. Tako svoj uspjeh opisuje Ivana Kolić Jović, licencirana instruktorica body tehnike iz Rijeke.

Ivana Kolić Jović mnogo je više od uspješne instruktorice. Tu energiju i zanos ima malo ljudi, a lakoća izvedbe, objašnjavanja, života i rada moraju vas doslovce zagrliti i opustiti.

Oduvijek aktivna, Ivana je shvatila da je to njezin poziv kada je kratko radila kao animatorica. Bilo je jasno, kaže, da je rad s ljudima ono čime se želi baviti. Nakon uspješno završene edukacije na Kineziološkom učilištu Body tehnike, postaje instruktorica.

Ljudima, koji dolaze kod nje na rekreaciju, nudi intuitivne tretmane tijela, ciljane vježbe i različite tehnike. Željela bi ljude nauči nešto što mogu primijeniti u svakodnevnom životu. Od nje očekuju da razumije njihove potrebe, želje, zahtjeve te da im je na raspolaganju i da ih bezrezervno podrži. Tako Ivana nešto uči i od njih.

Metoda koja se temelji na stopalima


Ivanina metoda temelji se na, kako kaže, našim životnim platformama, odnosno stopalima. Izradila je i poseban rekvizit - nogostup za vježbe ravnoteže i fokusa. Svjesna aktivacija dubokih mišića pozitivno djeluje na unutarnje organe i to je Ivanin kredo. Energetski je tako tijelo u ravnoteži.

Ivanine jednostavne i funkcionalne vježbe pogledajte od ponedjeljka u rubrici 'Vježbajte s nama' na početku emisije Dobro jutro, Hrvatska.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!